Ontslag en WW

Als u uw werk verliest, krijgt u meestal een ww-uitkering van een tot meerdere maanden. U ontvangt meteen 75 procent van het dagloon. Uw inkomen daalt dan met minimaal 25 procent! Na twee maanden zakt de ww-uitkering naar 70 procent van het dagloon.

Maak een budgetplan

Wat kunt u doen? U kunt rekening houden met de daling van inkomsten. Als u weet dat u op termijn wordt ontslagen, zou u direct 25 tot 30 procent moeten besparen op uw uitgaven. Maar dit kan niet altijd meteen. Wel kunt u een plan maken voor de toekomst. Dit geldt ook als u van ww naar bijstand gaat. Ook dan daalt uw inkomen meestal. Het recht op bijstand is bovendien afhankelijk van het inkomen van een eventuele partner. Mogelijk krijgt u helemaal geen bijstand.
Grip op Budget kan u helpen met het maken van een budgetplan. Dat plan richt zich op de toekomst met mogelijk minder inkomen. We bekijken ook samen met u of u kunt besparen of recht heeft op wettelijke toeslagen.

Ik heb een loonbeslag

Hebt u één of meerdere rekeningen niet op tijd betaald? Dan kunt u te maken krijgen met loonbeslag. De schuldeiser legt dan via uw werkgever beslag op een deel van uw loon. Uw werkgever weet dan ook meteen van uw betalingsproblemen en dat kan erg vervelend zijn. Bovendien kost het uw werkgever veel tijd om het beslag te verwerken.

Het niet op tijd betalen van rekeningen heeft vaak te maken met het ontbreken van overzicht in uw financiën. Grip op Budget kan samen met u een budgetoverzicht maken, zodat er een evenwichtig inkomsten- en uitgavenpatroon ontstaat. Daarnaast kijken we ook naar waar u kunt besparen. Zo verdient u de kosten van budgetcoaching vrijwel altijd terug.

Schulden of betalingsachterstanden

“Denkt u: ‘Dit gaat over mij?’ Maakt u zich dan niet ongerust. Heel veel mensen herkennen zich hierin. Maar wilt u er iets aan doen? Wilt u rust in uw hoofd?
Een budgetcoach van Grip op Budget kan u helpen inzichten te krijgen in uw financiën en u coachen om het zelf anders te doen.”

Als uw thuisadministratie niet in orde is, geeft dat vaak problemen. Denk bijvoorbeeld aan het niet op tijd uw rekeningen betalen, bezoek van deurwaarders, hypotheek-/huurachterstanden en dergelijke. Erger nog is dat u aan het eind van de maand niet meer waaraan u geld is opgegaan 

Grip-op-budget


vormgeving en realisatie DRIVe Bathmen